Sociaal

De mensen als onderdeel van jouw samenleving, over zorg en welzijn.

Stichting Dorpedag bestaat uit een groep van ongeveer 30 jonge, enthousiaste vrijwilligers die één keer per jaar een fantastisch feestweekend in Schalkwijk organiseren. De stichting is opgericht in 1987 en bestaat dit jaar dus 31 jaar.

Vervoer Houten is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek voor senioren en mindervaliden, maar voor iedereen met een vervoersbehoefte beschikbaar.

Heeft u een goed initiatief waarmee u bijdraagt aan de verduurzaming in de gemeente  Houten? Dien uw idee in voor de ronde 2016 en maak kans op financiële ondersteuning van DuurzaamheidsFonds Houten (DFHouten).

De BuurtApp is een initiatief van Buurtcontact.nl, een organisatie met als doel door middel van internettoepassingen het contact te bevorderen en vergemakkelijken tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen.

De Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH) behartigt de belangen van chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente Houten.

Elke 3e maandag van de maand vanaf 18.00 uur kun je samen eten en (nieuwe) mensen ontmoeten in het Wereldhuis bij Eat&Meet.

ZZP Houten biedt leden (en andere geïnteresseerden) de gelegenheid om te netwerken, kennis en ervaring uit te wisselen en zich als ondernemer verder te professionaliseren.

Bio&Co is een Houtens collectief dat echte biologische groente en fruit rechtstreeks bij Nederlandse boeren inkoopt. De producten zijn biologisch, vers, lekker, goedkoop, duurzaam en eerlijk. Iedereen kan meedoen. 

Eén keer in de 2 weken kun je bestellen via de site en op vrijdagochtend haal je de bestelling op. Eén keer in de 9 à 12 weken help je een ochtend mee.

Het Vertrouwde Dorp: een dementievriendelijke gemeenschap in een dementievriendelijke omgeving. Het Vertrouwde Dorp betreft een particulier kleinschalige PGB woonzorglocatie met 24 woningen voor mensen met dementie, waar een  zorgondernemersechtpaar bij zal gaan wonen. Het biedt voor een grote groep ouderen in de gemeente Houten een uniek, vernieuwend en volwaardig alternatief voor de reguliere verpleeginstellingen.

In Between Café Houten biedt toegankelijke, verbindende en motiverende maandelijkse bijeenkomsten voor en door werkzoekenden.

Thuisafgehaald is een online platform waarop je in heel Nederland - dus ook in Houten - maaltijden met je buurtgenoten kunt delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buur kennen! Eten verbindt en het maakt je buurt net een stukje leuker.

De Stichting Saffier Houten, opgericht op 20 mei 2010, heeft als doel het bevorderen, ondersteunen en daardoor behouden van het zelfstandig functioneren in de samenleving van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Houtense Helden is een cooperatie die tot doel heeft om Houten een cultureel hart te geven: cultuur en inspiratie voor alle Houtenaren.

De Vrijwilligers Academie Houten is een non-profit organisatie waar scholing wordt gegeven voor en door vrijwilligers.

De werkgroep BiBiH – Burgerinitiatief Basisinkomen Houten - zet zich in voor een basisinkomen omdat de leden vinden dat het huidige systeem ervoor zorgt dat veel mensen niet volwaardig kunnen meedoen in de samenleving..

De Wakkere Akker is een sociaal project in de wijk De Akkers in Houten, waarbij wijkbewoners samen omkijken naar de ouderen in de wijk door vraag en aanbod met elkaar te verbinden.

Buurtbewoners van Houten Noord-oost werken samen in de buurtmoestuin bij Klavertje Vier in Houten Noord-Oost met als resultaat gezond en eetbaar voedsel op biologische wijze geteeld.

De TechniekFabriek Houten organiseert praktische workshops op het gebied van techniek en computers voor Houtense kinderen van 8 tot 12 jaar in het gebouw van de Krachtfabriek aan de Puttershaag.

Schalkwijkse en Tull en 't Waalse berichten verschijnt wekelijks per mail.

Het Wereldhuis Houten is een plaats van ontmoeting en heeft tot doel sociaal isolement te doorbreken.

Stichting Houten Kantelt heeft tot doel een beweging in gang te zetten om te komen tot een transitie naar een duurzame, socialere samenleving waarin de mens centraal staat.

Stichting Present Houten slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden.

De stichting heeft tot doel om een kleinschalig wooncomplex van acht tot twaalf wooneenheden te realiseren ten behoeve van een woongemeenschap van gelijkgestemde 50+’ers.

Local2local is een coöperatie van 40 producenten uit de regio die de verbinding tussen boeren en burgers wil herstellen.

OnsHouten.nl is een website voor en door bewoners van Houten, waarmee we al het moois van onze gemeente met elkaar willen delen.

De KrachtFabriek is een sociale onderneming die zich ten doel stelt bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waar werkwillenden in hun kracht komen.

Pagina 1 van 2