Onze Zon

OnzeZon Houten is een coöperatie welke op het dak van RWS zonnepanelen exploiteert voor inwoners van Houten. Het hoofddoel van OnzeZon Houten is zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.
Voor de collectieve zonnestroom projecten ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het

OnzeZon Houten realiseert haar eerste project op het dak van RWS: een prachtige locatie waar 1512 panelen geplaatst zijn. Alle inwoners van Houten kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor meer info: postcoderoos).

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van coöperatie OnzeZon Houten en geeft aan met hoeveel zonnepanelen je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen!

Heb je interesse? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie: https://onzezonhouten.nl/