Theatergroep Het Schellinkje

Het Schellinkje speelt toneel en maakt theater. Als theatergroep maken zij complete producties: van grime tot decor, van kleding tot rekwisieten en van organisatie tot publiciteit.

Theatergroep Het Schellinkje is opgericht op 15 december 1982 en onveranderd enthousiast bezig met theater:

"De afgelopen 30 jaar hebben wij ruim 50 producties gebracht; stukken voor kinderen, kluchten, eenakters en Shakespaere. Wij speelden onder meer in de tuinen van Makeblijde, op het Fort bij Vechten en tijdens de Cultuurnachten van Houten. Het Schellinkje zet zich ook in voor maatschappelijke doelen. Zo doen wij al jaren belangeloos mee aan de openingsdag van 'Buitenwereld' (kinderboerderij en speeltuin aan de Keercamp in Houten).
De leden van Theatergroep Het Schellinkje spelen graag toneel en zetten al hun creatieve talenten in voor de kleding, de grime, het decor, de publiciteit en alle andere aspecten van een productie.
Naast het feit dat onze leden graag spelen, is een aantal van ons bedreven regisseurs. Zo zijn wij in staat een gehele productie zelf te verzorgen. Echter om onze talenten verder te ontwikkelen, wordt ook regelmatig gekozen voor een regisseur van buitenaf. Verschillende regisseurs dagen ons uit alles in te zetten om de personages vorm te geven en een voorstelling te doen slagen.
Zo houden we ons spel spannend en vernieuwend.
Daarnaast proberen we, door het volgen van cursussen/workshops, onze talenten steeds naar een hoger plan te tillen.
Theatermaken verveelt nooit!"