zaterdag, 10 mei 2014 15:34

matineevoorstelling in SCC De Wiese

EENAKTER MATINEE VAN ‘HET SCHELLINKJE’ VERNIEUWEND, VERRASSEND EN VERMAKELIJK

Theatergroep Het Schellinkje komt zondag 25 mei met iets nieuws. Een matineevoorstelling in SCC De Wiese, Schalkwijk met drie eenakters: “Smaak – Het Avontuurtje – Smaak”. Bovendien ziet u één en hetzelfde stuk twee keer. Een foutje? Beslist niet. Het Schellinkje laat u graag zien dat één tekst verschillend geïnterpreteerd kan worden. Die interpretatie hangt af van regisseur en spelers. Welke versie u het meest aanspreekt, is een kwestie van ‘Smaak’. Tussen deze twee stukken in, beleeft u een spannend ‘Avontuurtje’ met een verrassende ontknoping.
Waarom drie eenakters? Hoe maak je een voorstelling, waarmee je het Publiek boeit en verrast, maar waarmee je ook tegemoet komt aan de wensen van je leden? Dat was de vraag voor Het Schellinkje dit voorjaar. Twee leden wilden graag regisseren, anderen keken uit naar een professional als regisseur en alle leden hadden graag een aandeel in een voorstelling.
Deze eenakter matinee was het antwoord op de vraag. Vernieuwend, verrassend en vermakelijk! Het is het nog nooit vertoond dat u een kaartje koopt voor een stuk dat twee keer wordt opgevoerd! De eenakter “Smaak” wordt uitgevoerd met een wisselende bezetting, zowel spelers als regisseur. Regisseur en spelers maken het verschil Is het kijken naar twee dezelfde voorstellingen dan niet saai? “Daar ben ik niet bang voor. Mensen zullen juist verrast zijn, dat eenzelfde stuk zo verschillend kan zijn. Publiek dat naar onze voorstellingen komt, is geïnteresseerd in toneel. Hoe boeiend is het, om er getuige van te zijn dat regisseur en spelers het verschil maken. Leuk is ook, dat de leden elkaars voorstelling pas twee dagen van tevoren, tijdens de generale repetitie, te zien krijgen. Zo hebben zij elkaar niet kunnen beïnvloeden en blijven beide uitvoeringen uniek en puur”, aldus Anita Koolmees, voorzitter van Het Schellinkje.

Het Avontuurtje Tussen de ‘Smaken’ door, neemt Het Schellinkje u mee naar een terras. Daar bent u getuige van “Het Avontuurtje”. Onder leiding van regisseur Ellen de Vries, zijn de leden van Het Schellinkje erin geslaagd een spannende eenakter neer te zetten met hilarische momenten en een verrassende ontknoping. Wanneer en waar Zondag 25 mei, aanvang 13.30 uur in SCC De Wiese, Schalkwijk. Kaartjes kosten € 10,- en kunt u bestellen via www.hetschellinkje.nl of kopen aan de zaal. Gratis hapjes en een drankje na afloop Het Schellinkje is benieuwd naar uw mening over de middag. U bent daarom na afloop van de voorstelling van harte uitgenodigd nog even na te praten met haar leden. Voor hapjes en een drankje wordt gezorgd.