Nieuws

Wist je al dat ‘van Houten&co’ er in de corona-tijd ook voor jou is? Een aantal van onze activiteiten kunnen we niet door laten gaan, maar met sommige sociale sport- en ontmoetingsmomenten kunnen we je blijven ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten die georganiseerd worden door het Jongerenwerk, ANWB AutoMaatje, de Consulent Welzijn, de Klussendienst, MOTTO of gewoon een luisterend oor. 

Houten moet het de komende winter voor het tweede jaar op rij doen zonder ijsbaan op Het Rond. Het bestuur van Rond on Ice heeft vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt besloten om Rond on Ice niet door te laten gaan. 

Lieve kinderen uit Schalkwijk en Tull en 't Waal......
Op zaterdag 20 november kom ik een bezoek aan jullie dorp brengen en het lijkt me leuk om jullie dan allemaal weer te zien.

Nieuws

Het nieuwe lichtkunstfestival VONK, een initiatief van Aan de Slinger, is met ruim 7.500 bezoekers een groot succes gebleken. Van 15 t/m 23 oktober exposeerden tal van licht- en videokunstenaars met hun installaties op het eeuwenoude Fort bij ’t Hemeltje in Houten.

De VONK is overgeslagen! Op vrijdag 15 oktober is met een bijzondere openingsshow de eerste editie van lichtkunstfestival VONK begonnen. Tot en met 23 oktober exposeren licht- en videokunstenaars met hun werken op het monumentale Fort bij ‘t Hemeltje in Houten.

Vanaf volgende week vrijdag  15 oktober gloeit Fort bij ‘t Hemeltje in Houten op. Dan vindt de eerste editie van het nieuwe lichtkunstfestival VONK er plaats. Van 15 tot en met 23 oktober zijn er tal van (audio)visuele werken te zien van kunstenaars uit de regio en de rest van het land.

Nieuws

Wethouder Hilde de Groot en Joost Peereboom van De Bunte Vastgoed hebben afspraken over woningbouw in Schalkwijk ondertekend. De vroegere veevoederfabriek van Van Gorp aan de Pothuizerweg maakt plaats voor 22 woningen.

Het eerste gemeentehuis van Houten uit 1875, dat in schaalmodel is nagebouwd in LEGO, is tot 1 december aanstaande te zien in het huidige gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor. Het miniatuurhuis is een kopie van het pand op de Brink, tegenwoordig Plein, zoals het er 100 jaar geleden uitzag.

De uitvoering van het cultuurfonds gaat van het Prins Bernard Cultuurfonds terug naar de gemeente Houten. Dit betekent dat de Houtense culturele sector voortaan weer bij de gemeente terecht kan voor financiële ondersteuning van culturele projecten.

Nieuws

Vanaf vandaag kunt u de online expositie ‘Prettig wonen voor iedereen bezoeken’. Ga hiervoor naar www.prettigwonenvooriedereen.nl. Neemt u vooral een kijkje.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het beleid van zonnevelden te wijzigen. Totdat het nieuwe beleid er in november is, neemt het college geen vergunningaanvragen voor zonnevelden in behandeling.

Wethouder Hilde Groot neemt Agenda voor de toekomst van ’t Goy in ontvangst.De afgelopen twee jaar is door klankbordgroep Mooi ’t Goy is samenspraak met de bewoners en met de inzet van diverse werkgroepen hard gewerkt aan een plan voor de toekomst van ’t Goy.

Nieuws

Op 23 juli gaat in Tokio de 32e editie van de Olympische Speken van start. En momenteel hebben twee deelnemers uit de gemeente Houten zich al geplaatst om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Het Sport- en beweegakkoord Houten is af. Een mooi resultaat van de inspanningen die de afgelopen maanden door veel inwoners en organisaties zijn gedaan. Met als doel: nóg meer Houtenaren met plezier aan het sporten en bewegen krijgen.

Afgelopen week is de Senioren Fitmaand van start gegaan! Een maand waarin bewegen voor ouderen centraal staat, maar waar ook volop aandacht is voor ontmoeting, gezondheid en gezelligheid.