Nieuws

 In de Bibliotheken Houten-Centrum en Houten-Schoneveld werden woensdagochtend 24 januari 2024 De Nationale Voorleesdagen feestelijk geopend met een gezellig voorleesontbijt.

In de Bibliotheek Houten-Centrum kunnen kinderen van 2 t/m 4 jaar (en hun ouders/verzorgers) naar een muzikale voorstelling komen van het prentenboek van het jaar 'Help! Een verrassing!'. Met muziek worden bij kinderen spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de motoriek, maar ook de taal-/spraakontwikkeling. Naast dat het een feestje is om muziek te maken is het dus ook leerzaam.

De vijfentwintig vrijwilligers van het DoorGeefLuik zijn in het zonnetje gezet door de Wereldwinkel Houten. Tijdens hun kerstbijeenkomst werden zij verrast met een kerstattentie door voorzitter Ginny Mulder. “Erg leuk om deze waardering te krijgen”, aldus Aleid Groothoff van het DoorGeefLuik.

Nieuws

Houten ontwikkelt een nieuwe (herijkte) cultuurvisie. Alle inwoners uit Houten en omgeving zijn welkom hierover mee te denken. De aftrap voor deze nieuwe cultuurvisie is het Cultuurfeest Houten op woensdag 3 april 2024, georganiseerd door de Houtense Cultuurtafel.

Drie organisaties in Houten - de culturele organisatie Aan de Slinger, ZorgSpectrum en welzijnsorganisatie ′van Houten&co′ - hebben voor het gezamenlijke projectplan Kunst en cultuur brengt dichterbij! een subsidie gehonoreerd gekregen van bijna € 400.000,- van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het jaar 2023 zit er weer op. De Voedselbank Houten heeft dit jaar 4000 pakketten uitgedeeld aan ruim 400 personen. We begonnen het jaar met maar liefst 113 klanten (244 personen) per week, maar dit daalde gelukkig in de loop van de maanden tot 69 per week (174 personen).

Nieuws

De bouw van het restaurant in bos Nieuw Wulven komt dichterbij. In goed overleg hebben Stichting Natuurlijke Recreatie BV, de gemeenten Houten en Bunnik, Staatsbosbeheer en een nieuwe partij het plan verder doorontwikkeld.

Ook in 2024 kunnen 66-plussers met een laag inkomen na negen uur en in het weekend weer gratis reizen met tram en bus in de provincie Utrecht. Dit gratis OV-abonnement is geldig tot en met 31 december 2024.

Sander Bos heeft aangekondigd per 1 februari volgend jaar te stoppen als wethouder van de gemeente Houten. In een brief aan het gemeentebestuur en de inwoners geeft hij aan dat het besluit om te vertrekken ‘geen makkelijke beslissing’ was en ook ‘niet ingegeven door één specifieke reden’.

Nieuws

Vanaf vandaag kunt u de online expositie ‘Prettig wonen voor iedereen bezoeken’. Ga hiervoor naar www.prettigwonenvooriedereen.nl. Neemt u vooral een kijkje.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het beleid van zonnevelden te wijzigen. Totdat het nieuwe beleid er in november is, neemt het college geen vergunningaanvragen voor zonnevelden in behandeling.

Wethouder Hilde Groot neemt Agenda voor de toekomst van ’t Goy in ontvangst.De afgelopen twee jaar is door klankbordgroep Mooi ’t Goy is samenspraak met de bewoners en met de inzet van diverse werkgroepen hard gewerkt aan een plan voor de toekomst van ’t Goy.

Nieuws

Maakt u zich zorgen omdat alles zo duur is geworden? Door de hoge inflatie kunnen steeds meer ouders / verzorgers de sport- of cultuurlessen van hun kinderen niet meer betalen. De gemeente Houten wil ervoor zorgen dat kinderen in deze situatie gewoon kunnen blijven meedoen.

Op 23 juli gaat in Tokio de 32e editie van de Olympische Speken van start. En momenteel hebben twee deelnemers uit de gemeente Houten zich al geplaatst om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Het Sport- en beweegakkoord Houten is af. Een mooi resultaat van de inspanningen die de afgelopen maanden door veel inwoners en organisaties zijn gedaan. Met als doel: nóg meer Houtenaren met plezier aan het sporten en bewegen krijgen.