Voor senioren

Wist je al dat ‘van Houten&co’ er in de corona-tijd ook voor jou is? Een aantal van onze activiteiten kunnen we niet door laten gaan, maar met sommige sociale sport- en ontmoetingsmomenten kunnen we je blijven ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten die georganiseerd worden door het Jongerenwerk, ANWB AutoMaatje, de Consulent Welzijn, de Klussendienst, MOTTO of gewoon een luisterend oor. 

Wethouder Hilde de Groot en Joost Peereboom van De Bunte Vastgoed hebben afspraken over woningbouw in Schalkwijk ondertekend. De vroegere veevoederfabriek van Van Gorp aan de Pothuizerweg maakt plaats voor 22 woningen.

Houten moet het de komende winter voor het tweede jaar op rij doen zonder ijsbaan op Het Rond. Het bestuur van Rond on Ice heeft vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt besloten om Rond on Ice niet door te laten gaan. 

Voor senioren

Op de bouwlocatie aan de Liesgras vond op 1 december 2021 het officiële startmoment van de bouw van een appartementencomplex plaats. Het is onderdeel van het project ‘De Kiem van Houten’ dat in 2019 gestart is. Dit complex gaat 92 sociale huurappartementen bevatten die geheel energieneutraal zullen zijn.

Woensdag 17 november 2021 is de klok met de spits weer terug op de toren van Tull en 't Waal gezet.

Op zaterdag 20 november 2021 is Sinterklaas in Houten aangekomen. In een vrolijke optocht met een pakjesauto en het Pietenmuziekkorps trokken Sinterklaas en de Pieten over winkelcentrum Het Rond en Castellum en daarna door Het Oude Dorp. 

Voor senioren

Tijdens de lockdown t/m zaterdag 18 december sluit Aan de Slinger dagelijks om 17.00 uur de deuren. Overdag zijn bezoekers welkom om te komen flexwerken en om films of voorstellingen te bezoeken.

Op woensdag 29 december 2021 kan je meedoen met de de wintergames activiteit 'Gameday' bij Jongerencentrum Enter. Vanaf 14.00 uur start Gameday .

Sportief in de buitenlucht! Op donderdag 9 december gaan we tijdens deze koffieplus in beweging doormiddel van wandelen. Wandelen is een toegankelijke sport en ook erg gezond. Eddie heeft een programma samengesteld wat niet alleen goed is voor het lichaam en geest maar vooral ook erg leuk is. 

Voor senioren

Heb je altijd al iets met theater willen doen? Speel jij graag toneelstukjes in de woonkamer? Kom dan naar de Snuffelcursus van de Jeugdtheaterschool Aan de Slinger !

Hoe mooi is het als wij veel Houtense ouderen blij kunnen maken met een kerstkaart? Daarom zamelt "indebuurt" tot en met 16 december kerstkaarten in voor ouderen in verzorgingshuis Het Houtens Erf.

Op 29 december komt de Balkon-)de On Tour  in Houten/Schalkwijk/Culemborg Wie gun jij een vrolijk muzikaal moment onder balkon, op tuinpaadje of aan de voordeur?