Educatie

Leren en overdracht van waarden en kennis.

Prago (Praktisch Gericht Onderwijs) geeft praktische lessen basiseducatie voor volwassenen die moeite hebben met leren. Prago biedt deze groep de helpende hand. Bij ons ontwikkelen zij hun vaardigheden in onder meer lezen, schrijven en rekenen. De nadruk ligt op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen en rekenen met geld.

In 2015 hebben Irene van Enckevort en Lia Overbeek samen Groene maatjes opgericht. Zij hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen en geven van natuuractiviteiten en natuuronderwijs. Kinderen zijn hun grootste doelgroep.

In Between Café Houten biedt toegankelijke, verbindende en motiverende maandelijkse bijeenkomsten voor en door werkzoekenden.

De Vrijwilligers Academie Houten is een non-profit organisatie waar scholing wordt gegeven voor en door vrijwilligers.

Dit initiatief heeft tot doel (oudere) mensen te betrekken bij natuur en groen. Met materialen uit de natuur gaan vrijwilligers op bezoek bij Houtense ouderen.

De TechniekFabriek Houten organiseert praktische workshops op het gebied van techniek en computers voor Houtense kinderen van 8 tot 12 jaar in het gebouw van de Krachtfabriek aan de Puttershaag.

Het Houtens Muziek Collectief (HMC, ontstaan in 1999) is een vereniging van 40 muziekdocenten, ondernemers die een zelfstandige lespraktijk hebben onder de paraplu van het HMC.

De Senioren Zomerschool biedt tijdens de zomermaanden juli en augustus allerlei leuke en interessante activiteiten speciaal voor ouderen (50+). Elk jaar is er een zeer gevarieerd programma, voor elk wat wils.

Archeologische Werkgroep ‘Leen de Keijzer’* is in april 1967 opgericht als werkgroep van de Historische Kring “Tussen Rijn en Lek” en houdt zich bezig met archeologie in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ‘t Waal. 

Jongeren van 12 tot 23 jaar kunnen vanaf vrijdag 9 januari 2014 bij de Sleutelclub Houten terecht om onder begeleiding te sleutelen aan fietsen, brommers en motoren en al doende meer te leren over techniek.

Pagina 1 van 2