De Hoeven Energie

De Hoeven Energie is een wijkinitiatief dat tot doel heeft om duurzaamheid in de wijk De Hoeven in Houten te stimuleren.

De Hoeven Energie. Haal meer energie uit de wijk

Met dit initiatief en dit motto heeft een groep vrijwilligers in De Hoeven tot doel om duurzaamheid in de wijk te stimuleren. Voor de bewoners houdt dit concreet in: meer wooncomfort, minder kosten, goed voor het milieu. Door samen te werken kunnen we meer mogelijk maken voor meer bewoners. Door de gemeenschappelijke doelen en wensen te inventariseren en deze door middel van gezamenlijke aanpak te realiseren hoeven we niet allemaal zelf het wiel uit te vinden. We benutten hiermee elkaars kennis en ervaring en maken gebruik van de groepskracht om projecten efficiënt aan te pakken tegen zo beperkt mogelijke kosten.

Enquête

Met een enquête zijn de gemeenschappelijke wensen in de wijk aangaande een groot aantal onderwerpen geïnventariseerd. Uit de feedback van de enquêtes zijn drie onderwerpen naar voren gekomen waar we ons initiatief in eerste instantie op richten:
– Informatie en voorlichting over inzicht in energieverbruik en verbeterpunten
– Besparingsmogelijkheden (bv. door isolatie)
– Opwekken van energie

Genoemde enquête kan nog steeds ingevuld worden door inwoners van De Hoeven via: http://www.dehoevenenergie.nl/site/enquetes-kennisdeling/

Informatiebijeenkomsten

Eind 2015 en begin 2016 hebben we een drietal informatieavonden georganiseerd. De eerste vond plaats op 16 november jl. De opkomst en de inschrijvingen voor diverse projecten op die avond stemmen ons positief voor de toekomst.

Contact en informatie

Informatie over het initiatief, de informatiebijeenkomsten en allerlei nuttige wetenswaardigheden en links zijn de vinden op www.dehoevenenergie.nl 
Contact opnemen kan ook via de website of het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.