Kunst om de hoek (KodH) Houten

De Stichting Kunst om de Hoek (KodH) bestaat sinds 1995 en is opgericht als platform voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in Houten, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal en ‘t Goy, het doel is het bevorderen van kunst en cultuur in Houten.

KodH wil Houten op verschillende manieren kennis laten maken met kunst van goede kwaliteit, los van stijl, werkvorm of materiaalkeuze, gemaakt door de bij de stichting aangesloten kunstenaars. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse Kunstfietsdagen in het laatste weekeind van juni en de kunstmarkt in september. Andere voorbeelden zijn de bijdrage aan exposities in ‘Theater aan de Slinger’, etalage-exposities op het Rond en aan Houtense initiatieven zoals “Houtense Helden”.

De stichting ondersteunt organisatorisch en financieel werkgroepen van deelnemende kunstenaars. De kunstenaars nemen deel aan werkgroepen, die gezamenlijke activiteiten organiseren, zoals de Kunstfietsdagen, Kunstmarkt, bijeenkomsten ‘Geen Kunst Hoor’, Galerie in oude politiebureau en PR. Op de bijeenkomsten van ‘Geen Kunst Hoor’ wordt aan de kunstenaars de mogelijkheid geboden elkaars werk te bekijken en te bespreken en ervaringen over het maken van kunst uit te wisselen. Deze avonden zijn open voor breder publiek.

Kodh heeft 50 deelnemende kunstenaars. Zij presenteren zich op deze site van Kodh onder de kop <kunstenaars> en in de kunstgids 2015.
Voor meer informatie: http://www.kodh.nl/