Cultuur

Culturele activiteiten van inwoners van Houten.

Het Schellinkje speelt toneel en maakt theater. Als theatergroep maken zij complete producties: van grime tot decor, van kleding tot rekwisieten en van organisatie tot publiciteit.

Houtense Helden is een cooperatie die tot doel heeft om Houten een cultureel hart te geven: cultuur en inspiratie voor alle Houtenaren.

Oud Houten is een weblog dat gericht is op het bekendmaken van de geschiedenis van Houten aan haar inwoners.

Jeugdtheaterkoor Houten bestaat uit ongeveer 25 kinderen tussen de 8 en 16 jaar die graag zingen en acteren.

Theaterkoor Houten is een muziektheatergroep die voorstellingen uitvoert met een breed licht repertoire (Musical, Film en Popmuziek).
Het Theaterkoor Houten bestaat uit zo’n 30 amateurs die vol enthousiasme en met liefde voor theater wekelijks repeteren voor kleine en grote producties.

De Stichting Kunst om de Hoek (KodH) bestaat sinds 1995 en is opgericht als platform voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in Houten, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal en ‘t Goy, het doel is het bevorderen van kunst en cultuur in Houten.

Het Houtens Muziek Collectief (HMC, ontstaan in 1999) is een vereniging van 40 muziekdocenten, ondernemers die een zelfstandige lespraktijk hebben onder de paraplu van het HMC.

Museum Dijkmagazijn De Heul is een historisch museum dat aandacht besteedt aan de geschiedenis van Schalkwijk en Tull en ’t Waal via vaste en wisselende tentoonstellingen over perioden vanaf de romeinse tijd.

Archeologische Werkgroep ‘Leen de Keijzer’* is in april 1967 opgericht als werkgroep van de Historische Kring “Tussen Rijn en Lek” en houdt zich bezig met archeologie in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ‘t Waal. 

Pagina 1 van 2