Appelboomgaard ‘t Schoolhuys

Een groep buurtbewoners onderhoudt jaarlijks de boomgaard zodat de appelbomen een lust voor het oog zijn en een lekkere oogst opleveren

De Gildengaard is een buurtinitiatief in de wijk De Gilden. Gildengaarders snoeien een paar ochtenden in het voorjaar de appelbomen. We worden begeleid door een deskundige en hebben ons eigen snoeimateriaal aangeschaft met subsidie van de gemeente. Met elkaar bekijken we welke takken gesnoeid moeten worden. Je hoeft geen ervaren snoeier te zijn; we leren met elkaar stap voor stap. We sluiten de ochtend af met een stevige lunch.

De rest van het jaar genieten we er erg van om de appelbomen bloesem en vrucht te zien dragen. De appels kunnen tenslotte geoogst worden. Ook daar maken we een gezellige ochtend van met koffie, appeltaart en ijs.

Het is heerlijk om fysiek bezig te zijn. Ook de kinderen helpen mee! In het voorjaar leggen ze de takken op stapels en als we oogsten plukken ze de mooiste appels om gelijk op te eten of mee te nemen voor de appelmoes. Van de overgebleven appels laten we appelsap persen, die door de deelnemers tegen kostprijs kan worden gekocht.

Je vindt de boomgaard aan de Koperslagersgilde, hoek Tappersgilde.

Als je onze groep wilt komen versterken kun je contact opnemen met het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..