Appelboomgaard ‘t Schoolhuys

Een groep buurtbewoners snoeit jaarlijks de Appelboomgaard zodat de appelbomen een lust voor het oog zijn en een lekkere oogst opleveren.

Met elkaar snoeien we op een paar werkochtenden of -middagen in het voorjaar de appelbomen. We hebben van een fruitteler uitleg gekregen en sommigen hebben ook nog snoei-lessen gevolgd. Met elkaar bekijken we welke takken gesnoeid moeten worden. Je hoeft geen ervaren snoeier te zijn, we leren met elkaar stap voor stap.

De gemeente haalt de gesnoeide takken op en vaak zijn er ook al bloesemtakken die we mee naar huis nemen. Uiteraard ontbreekt een bakkie ‘leut’ met iets lekkers ook niet!

Het is heerlijk om fysiek bezig te zijn: takken snoeien (in bomen klimmen of op ladders), takken op stapels leggen. Daarnaast is het erg gezellig met veel ruimte voor overleg. De rest van het jaar genieten we er erg van om de appelbomen bloesem en vrucht te zien dragen. De appels kunnen tenslotte geoogst worden, niet alleen door de snoeiers maar door eenieder die in september langs de bomen loopt.

Het snoeien gebeurt op eigen risico; we hebben een adoptieovereenkomst met de gemeente. De locatie is hoek Kooikerspad en Rijsbrugsepad, grenzend aan de Koperslagersgilde en Tappersgilde

Als je onze groep wilt komen versterken kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.