Ecowijk Houten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst: in Houten wordt een ecowijk gebouwd met 36 woningen en een buurthuis. De wijk ligt net voorbij de Koppeling in Houten-Zuid in de wijk ‘Het Hout’ en is ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Sinds begin 2015 hebben alle woningen een eigenaar en zijn alle kavels dus verkocht.

Vereniging Ecowijk Houten realiseert een ecologische woonwijk met 36 woningen. Het wordt een afwisselende wijk met vrijstaande woningen, 2-onder-1-kappers, hoekhuizen, rijtjeshuizen en appartementen. Er is ook veel variatie in de groep toekomstige bewoners: gezinnen met en zonder kinderen, alleengaanden, jongeren en ouderen, kopers en enkele huurders. Hiermee wordt de ambitie om een gemêleerde wijk te creëren bereikt.

Een ecowijk is een wijk met huizen die zo duurzaam mogelijk gebouwd zijn met milieuvriendelijke materialen, het liefst energie opleveren.
Een wijk met een grote sociale cohesie, met voldoende privacy maar ook met ervoor elkaar zijn en gezellige activiteiten ondernemen.

Meer informatie: http://www.ecowijkhouten.nl/