Opgewekt Houten

Opgewekt Houten is een energie-cooperatie, waarvan de leden zich inzetten voor een duurzame samenleving en tot doel hebben het gebruik van duurzame energie maximaal te stimuleren ten behoeve van een betere leefomgeving.

De leden van Opgewekt Houten profiteren van zonnepanelen die niet op hun eigen dak liggen. De coöperatie kiest de daken en regelt de installatie van de panelen. Ook verzorgt zij het beheer, onderhoud en de administratie.
De coöperatie zorgt er ook voor dat de financiële voordelen van haar activiteiten aan haar leden ten goede komen. Dit zonder winstoogmerk.

Opgewekt Houten ontplooit diverse activiteiten om haar doel te bereiken, citaat uit hun website:

  • "Wij enthousiasmeren de inwoners van Houten en omgeving, zodat zij lid worden en meedoen met onze coöperatie.
  • Wij realiseren systemen voor de lokale opwekking van duurzame energie en houden deze in bedrijf. Het gaat hier in eerste instantie om het plaatsen van zonnepanelen op gebouwen binnen en vlak buiten de gemeente Houten. Denk daarbij aan sporthallen, scholen, bedrijfspanden, e.d. In tweede instantie denken wij aan wind-, waterkracht- en biogassystemen.
  • Wij behalen voor onze leden het financiële voordeel dat de “eigen” energie oplevert. Dit betreft vooral de belastingkorting via de postcoderoosregeling met een lager elektriciteitstarief.
  • Wij geven voorlichting over het opwekken, gebruiken en besparen van (duurzame) energie.
  • Wij werken samen met onder andere de gemeente Houten en energiemaatschappijen."

Meer informatie http://www.opgewekthouten.nl/ en contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.