Natuurkoffer Houten

Dit initiatief heeft tot doel (oudere) mensen te betrekken bij natuur en groen. Met materialen uit de natuur gaan vrijwilligers op bezoek bij Houtense ouderen.

Als onze zintuigen worden geprikkeld komen allerlei herinneringen naar boven: de geur van hooi, de smaak van framboos, de vacht van een konijn. Door het horen, proeven, ruiken en betasten komen verloren gewaande herinneringen weer terug.
Zo ontstaan gesprekken over de kindertijd, het werk of andere herinneringen die positive gevoelens oproepen. Soms zijn gesprekken niet meer mogelijk, toch kan het ervaren van de natuur dan een ontspannende ervaring zijn.

Vrijwilligers gezocht

De Natuurkoffer zoekt vrijwilligers, zodat we meer ouderen blij kunnen maken. Specifieke kennis is niet nodig, wel een band met de natuur en het leuk vinden om met oudere mensen te werken. Een vrijwilliger werkt altijd samen met een IVN natuurgids.
Meer informatie en aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..