Houten Kantelt

Stichting Houten Kantelt heeft tot doel een beweging in gang te zetten om te komen tot een transitie naar een duurzame, socialere samenleving waarin de mens centraal staat.

Houten Kantelt is geïnspireerd door de beweging Nederland Kantelt van Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Duurzame & sociale samenleving

Houten Kantelt wil duurzaamheidsinitiatieven identificeren en stimuleren, de maatschappelijke kanteling versnellen, een verbinder en aanjager zijn. Houten Kantelt wil aansluiten op bestaande duurzaamheidsinitiatieven in Houten en nieuwe projecten initiëren. Kortom de krachten bundelen!

De mens centraal

Mensen zijn geen productiemiddel of radertjes in het economisch geheel. “We moeten opnieuw leren onze eigen kracht aan te wenden en elkaar anders te gaan benaderen om dingen voor elkaar te krijgen”, aldus Hendrik-Jaap Batenburg van Houten Kantelt. “Je hebt de ruimte nodig om te kunnen experimenteren, die ruimte krijgen we in de gemeente Houten met ‘Houten 2025’ en ‘Proeftuin Houten’! We kunnen het niet alleen, we hebben elkaar nodig!”

Contact:
-           www.houtenkantelt.nl (nog in ontwikkeling)
-           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.